Over de bus

Er rijden grote bussen van Connexxion (lijn 28 en 828) op vaste tijdstippen en via een vaste route naar Den Burg en De Koog. Als u van de veerboot afloopt dan staat de bus aan de rechterzijde klaar.

  • Naar alle andere bestemmingen op Texel kunt u gebruikmaken van de kleine Texelhopperbussen. Deze rijden tussen de 130 haltepalen. De kleine busjes moet u minimaal een uur voor vertrek reserveren. Dit kan via de telefoon 0222-784 000 of via deze website. Op de website kunt u ook uw kaartjes digitaal bestellen.
  • Per rit betaalt u op Texel € 3,-. U kunt reizen met de Texelhopperpas, een los kaartje dat u kunt kopen bij diverse verkooppunten, de buschauffeur op de grote bus of bij het Connexxionloket in Den Helder. Op de grote bus (lijn 28 en 828) kunt u ook betalen met uw ov-chipkaart. Ook met uw OV-chipkaart betaalt u de vaste ritprijs van € 3,-.

 

 

Als u naar B&B De Noorderzon wilt gaan, neemt u bus 28 vanaf de haven op Texel naar Den Burg. U stapt uit bij de halte Elemert. Dan loopt u in één rechte lijn via de Groeneplaats, Binnenburg, Steenenplaats en Kogerstraat naar de afslag Witte Kruislaan (rechtsaf).  Op nummer 10 is De Noorderzon gevestigd. Vanaf halte de Elemert is dit een wandeling van 5 á 10 minuten.

 

 

Met de boot naar Texel

U kunt de auto op het haventerrein in Den Helder parkeren, of deze meenemen aan boord. Handig om te weten: de TESO-boot naar Texel kent een daltarief: op dinsdag, woensdag en donderdag wordt uw auto inclusief personen voor slechts 25 euro overgezet (retourtarief). Personen die te voet met de boot gaan betalen overigens altijd slechts 2,50 voor een retourtje.

Van te voren reserveren is niet nodig, maar kan wel tijd schelen bij drukte. Overige informatie en tarieven vindt u op de website www.teso.nl.

 

 

Auto parkeren op Texel

Met een Texel parkeervignet (vanaf 2017 gaat dit digitaal) kunt u onbezorgd parkeren in de dorpen en bij de strandslagen. Een dagkaart kost € 7,50, een weekkaart € 15,- en een jaarkaart € 20,-. De weekkaart is 8 dagen geldig, de jaarkaart is geldig van 1 december 2016 t/m 31 januari 2018.

Meer informatie en bestellen E-vignet