Lekker eten bij Freya, aan de Gravenstraat 4 in Den Burg. Een heerlijk menu met veel lokale producten en de eigenaars zijn zeer gastvrij. Zondag en maandag gesloten. Beter vooraf reserveren, want dit restaurantje is erg populair. Tel. 0222-321686

Na een heerlijke strandwandeling genieten van een hapje en een drankje bij het Torenrestaurant. Vanuit het restaurant kunt u de zon in de zee zie ondergaan.

http://www.torenrestaurant.nl/

Een aanrader voor  vriendinnen, zussen, collega's: Atelier MooiZO organiseert het hele jaar door warme wol workshops, creatieve naai-workshops en naailessen voor iedereen. Het atelier is gevestigd aan de Spinbaan in Den Burg.

www.atelier-mooizo.nl/workshops/

 

Garnalen vissen en zeehonden kijken op het wad. Vaar met een echte Texelse kotter de zee op en ervaar ons mooie Werelderfgoed: de Wadden. Bij laag tij een wadwandeling maken kan ook! Check www.hetwadop.nl  

Een gratis app, speciaal voor mensen die al op het eiland zijn. Uw locatie wordt gekoppeld aan tips over fiets- en wandelroutes,  winkels, restaurants, excursies, activiteiten en musea.